Startelva: Simon S – JT, Viktor T, Matte, Galal – Milad, Alex, Martin J, Markus – Maksym, Pontus

Ali som kom in i den 28:e min som höger yttermittfältare och gick ut igen i den 62:a min.
Henke som spelade anfallare sista halvtimmen.
Shershah som spelade anfallare sista 20 minuterna.
Abbe som spelade sista kvarten som höger yttermittfältare.
Kevin som sista 13 som vänster yttermittfältare.

Först kanske några ord om de yttre förutsättningarna. Eftersom det regnat kolossalt mycket igår så var planen ytterst tungsprungen, vilket lagen klarade imponerande bra.

De allra första minuterna kändes det väl som att Uppåkra skulle kunna bli en svår nöt att knäcka - inte för att de skapade något att tala om utan för att de hade en hel del fina kombinationer på vår planhalva och ett par kvicka lätta spelare som liksom flöt ovanpå det tunga underlaget - men det skulle väl också bli den sista trots att det dröjde en god stund innan vi tog ledningen. Vårt försvar var resolut och vältajmat samtidigt som vi redan efter 10 min hade två jättelägen att ta ledningen, båda gångerna med Maksym inblandad. Just i den 10 min kom han i fint skottläge runt straffpunkten men vände och vände för att söka allt bättre skottläge innan det rann ut i sanden. Tre minuter senare tog han sig ner till kortlinjen, vilket han gjorde hur många gånger som helst i första halvlek, och slog ett precist inlägg som gick förbi målvakten till Markus som hade tomt mål att träffa från bara några meters håll men inte fick någon bra träff.

Vi fortsatte sedan halvleken med att vara det spelförande laget men det dröjde till sista kvarten innan de hetare chanserna till ett ledningsmål dök upp igen. I den 31:a min tvingades en utespelare rädda på mållinjen efter en situation jag inte riktigt uppfattade upprinnelsen till. Istället kom 1-0 i den 35:e min efter ännu ett målgivande halvdistansskott från Alex som gör sådana i parti och minut nu när han förstått att skott kan vara ett viktigt vapen i fotboll även när man inte befinner sig i omdelbar närhet av målet. Den insikten verkade komma över en natt för ett antal månader sedan och man kan ju bara fantisera om hur många mål han kunde ha gjort om han kommit på det tidigare:):). Snyggt var det i alla fall som vanligt. Assisten var Markus. I den 38:e min slog Maksym en hörna som Matte nådde högst på och nickade ner i marken varpå bollen studsade upp strax över (ovanpå?) ribban.

Precis som i första halvlek, och som så ofta precis efter pausen av ett lag i underläge, så började de rätt bra och skapade en åtminstone halvhyfsad chans när bollen för ett tag låg fri straffområdet med Simon som boxat undan den på marken men med ganska gott om Barrenspelare runt om. Sedan de, också det ungefär som i första halvlek, sprungit av sig det mesta efter en stund kom också vårt 2-0-mål. Alex kom fri med målvakten som dock gjorde en fin reflexräddning som gav en ganska lång retur (ev. med hjälp av någon utespelare i Uppåkra) till Ali som från en bra bit ut på högerkanten lyfte in bollen mot mål. Om det var avsett som lobb eller inlägg vet väl bara Ali själv men bollen gick i alla fall i en hög båge över den väl inte optimalt placerade målvakten och in i nät”maskorna”.

Även om det nu återstod rätt lång tid av matchen och Uppåkraspelarna inte alls lade av så kändes det p.g.a. det för dagen otroligt stabila försvarsspelet, med en allt igenom jättebra backlinje kompletterat av en alltid lika hårt jobbande Martin J, och en om än ofta högre upp i banan också hårt jobbande Alex, som att det skulle bli mer eller mindre omöjligt för Uppåkra att komma tillbaka.

I den 64:e min var det nära att vår målspruta JT lade ytterligare en fullträff till sin långa lista med ett fint långskott som målvakten inte kunde hålla men där ingen var framme på returen. Mera allvarligt talat hade han varit förtjänt att kröna sitt fina spel med ett mål. I den 68:e min slog Galal en frispark som damp ner i straffområdet där Henke efter ett par returer distinkt slog upp bollen i nättaket. I den 70:e min var Henke sedan nära att göra ytterligare ett mål efter ett patenterat inkast av Galal (det är inte bara de allsvenska lagen som håller sig med en långkastare av rang). I den 73:e min gjorde vi sedan 4-0 när Alex efter en snabb spelvändning knappast kunde undgå att se möjligheten att med enkel passning (den hade inte ens behövt vara så exakt som den blev) nå Maksym som på sin väg mot målet inte hade någon motspelare närmare sig än minst 10 meter. Avslutet blev säkert (sedan inte ens Maksym kunde hitta någon medspelare i bättre läge att passa till):).

Tyvärr fick inte Simon (som inte hade jättemycket att göra men var lugn och trygg vid fasta situationer och inlägg) hålla nollan utan Uppåkra kunde fastställa slutresultatet 4-1 i den 88:e när en av deras spelare vid en tilltrasslad situation kunde få in bollen högt stolpe in.

Som helhet en med tanke på underlaget välspelad match där det visserligen, som nästan alltid på den här nivån, blev stora ytor på slutet men inte mer än vad som är brukligt på vilket fint underlag som helst. Det var aldrig någon spelmässig utklassning och Uppåkra kämpade föredömligt in i det sista men vi var liksom lite bättre nästan hela tiden och skapade som framgår av ovanstående ganska mycket målchanser medan de skapade ytterligt lite. Vi gjorde helt enkelt en väldigt gedigen insats där den defensivt prickfria backlinjen också hann med att hota en del framåt, allra mest Matte som verkade vara på ett strålande spelhumör och gjorde en sådan där bländande insats som man har fått uppleva ibland.

En annan sak som gladde var att vi var den här gången var tillbaka på det spår som sviktat lite de senaste omgångarna men som tidigare varit lite av ett adelsmärke för oss, nämligen närkampsspelet. Vi gick in kompromisslöst i alla närkamper och var nästan alltid de som kom ut med bollen i behåll.

STATISTIK: Hörnor: 6-4 Avslut på mål: 10-5 Avslut utanför: 7-7